המדריך המושלם לכלה הנרגשת לקראת הטבילה במקווה

מעניין? שתפי !

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב telegram
שיתוף ב twitter
שיתוף ב reddit
שיתוף ב email

רגעים לפני אחד הימים המרגשים בחייך , אנחנו משגרות אליך כמה עצות מבעלות ניסיון לפני הטבילה הראשונה שלך במקווה .

בעוד כמה ימים  יתנקזו להן שעות וימים של לחץ, הכנות , סידורים , מריבות , התפייסויות 😊 סידורי שולחן וסידורי פרחים לרגע אחד יחיד ומיוחד בתקווה שיהיה חד פעמי.

רגע החתונה שלך.

יום לפני יש לך משימה , לחלקנו היא נשמעת הזויה , חלקנו לא מבינות למה צריך לעשות אותה בכלל וחלקנו ממש מתרגשות לקראת המשימה הזו , יש מצב שברגע שתטבלי בפעם הראשונה במקווה יחול בך שינוי שתיקחי איתך לדרך החדשה שלך .

למה בכלל צריך את זה :

המסורת היהודית מביטה על המחזוריות שבגוף האישה כעל תהליך של התחדשות ובריאה מתמשכת . הדימום הווסתי מחזיר את הגלגל לאחור ועצם הטבילה במי המקווה היא בעצם סימבוליות גדולה לחיים (שנוצרים בתוך מים ) צמיחה, התחדשות ובעצם הכנה של האישה לגלגל המחזוריות הבא .

אנחנו בטוהר רוצות לתת לך כמה דגשים שיוכלו לסייע לך וכדי שתהיה לך טבילה חווייתית במיוחד:

  1. מקווה טהרה הוא מאגר מים פתוח שניזון רק ממי גשמים, בעבר נשים היו נוסעות למקומות מרוחקים כדי לבצע את הטבילה שהייתה מתבצעת בטבע תחת כיפת השמיים ,היום בכל עיר יש מס' מקוואות מכל מיני סוגים,בכל מקווה יש מאגר מים מחומם עם מקלחות צמודות וחדרי אמבטיה להכנות שלפני. מי המקוואות מצויים תחת פיקוח ונדרשים לעמוד בתקני בריאות מחמירים,כך למשל מחויב קיומו של כלור בתוך מי המקווה וכן נדרשת החלפה של המים בתדירות גבוהה ויומית או כל שמונה טובלות, כך שמי שמודאגת מהנושא ההיגייני יכולה להסיר חשש מליבה.
  2. מציעות לך לעשות מס בדיקות של מקוואות , המקווה הקרוב למקום מגורייך הוא לא בהכרח זה שמתאים לך .ישנם סוגים רבים של מקוואות תוכלי גם להתייעץ איתנו כאן כדי לקבל מושג מה יכול להתאים לך ,האם מקווה ספא , אולי מקווה יותר מסורתי , האם תרצי לטבול כאשר בלנית נוכחת בחדר, אולי בכלל תרצי לטבול לבד ?אני באופן אישי מכירה מס נשים שמוכנות לנסוע למקווה מחוץ לעיר רק כדי לפגוש את הבלנית האחראית על המקווה שאהובה עליהן מאוד . 
  3. תצטרכי להביא איתך מגבת, כלי רחצה, מקלות אוזניים, מסרק, נעלי מקלחת ובגדים תחתונים. את יכולה להחליט אם את מעוניינת להתרחץ בבית או בהגיעך אל המקווה זו החלטה שלך לגמרי. לפני הטבילה צריך להסתרק ובניגוד למה שחושבים מותר לטבול עם לק בציפורניים כל עוד הוא נעשה בטווח של מס ימים לפני הטבילה. תשלום עבור השימוש במקווה נע בין 15-18 ש"ח , מציעה לך לדאוג לכסף קטן , בחלק מהמקוואות מבקשים מכתב הפנייה לטבילה מהרב שעורך את הטקס.

למה לצפות:

את יכולה להגיע למקווה לבד או עם פמלייה של חברות ומשפחה (מה שיותר מתאים לך) בהגיעך למקווה תפגשי בבלנית האחראית על המקום ומסייעת לנשים המעוניינות לטבול .

אין הכרח על הימצאה של הרבנית בזמן הטבילה , תפקידה הוא לסייע וללוות אותך בעשיית המעשה החשוב הזה, הבלנית תשאל אותך מס שאלות בסיסיות כמו האם התרחצת לפני , צחצחת שיניים ואם חסר לך משהו היא תוכל לתת לך סבון או מגבת שמצויים במקום .

כשתיכנסי אל המקווה תעמדי במרכז הבריכה ותטבלי את כל גופך במים כאשר ידייך פרושות לצדדים ואינך נוגעת בקירות הבריכה . רוב הנשים נוהגות לטבול שתיים או שלוש טבילות ויש כאלו הנוהגות לטבול שבע פעמים .

לאחר מכן מברכים את ברכת הטבילה – זהו רגע שאין שני לו מי שמתמסרת לחוויה הזו יכולה ממש להתמכר.

זהו ! הסתיימה הטבילה שלך , מאחלות לך ברכות גדולות ביום הגדול שלך , מקוות שהחוויה הזו תשאיר אצלך טעם של עוד ,שכן אם תרצי תוכלי לשחזר אותה פעם בחודש.

מזל טוב .

 

הזוגיות שלך יכולה לפרוח ולהגיע לשיאים חדשים, בעזרת שיטה חכמה המתאימה את עצמה לגוף שלך!
השאירי פרטים ואנחנו נשוחח איתך בדיסקרטיות, *ללא עלות* וללא כל התחייבות מצידך

בואי להיות הראשונה לדעת על כל מה שחדש ומעניין

הירשמי לניוזלטר שלנו !